DEWAN MUSLIMAT PAS PADANG TERAP MENGUCAPKAN TAHNIAH KEPADA PASUKAN BOLA SEPAK DUN KUALA NERANG YANG LAYAK KE PERINGKAT SUKU AKHIR KEJOHANAN BOLA SEPAK MB KEDAH 2010

Monday, 26 April 2010

YB IZZAT DILANTIK TIMBALAN SPEAKER

laporan Mohd Shubihi Muhamad Zain @ harakahdaily


ALOR SETAR, 26 April : Sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Kedah meluluskan perlantikan Adun Bukit Lada, Ahmad Izzat Shauki sebagai Timbalan Speaker Dun Kedah, hari ini.

Perlantikan Ahmad Izzat dicadang oleh Adun Sungai Limau, Datuk Seri Azizan Abdul Razak dan disokong oleh Adun Pengkalan Kundor, Datuk Ir Phahrolrazi Zawawi dan diluluskan dengan sebulat suara.

Rombakan barisan Exco Kedah baru-baru ini menyaksikan penyandang jawatan tersebut, Adun Ayer Itam, Abdul Ghani Ahmad telah dipilih untuk menganggotai Majlis Mesyuarat Kerajaan Negeri Kedah.

Pilihan raya umum yang lalu menyaksikan Ahmad Izzat memenangi kerusi Dun Bukit Lada apabila menewaskan Dato' Ariffin Man dari Barisan Nasional (BN) dengan majoriti 208 undi.

Pada ketika ini, Pakatan Rakyat menguasai 20 kerusi di Dun Kedah, manakala BN (13) dan Bebas (dua). Satu lagi kerusi, iaitu Kota Siputeh masih kekal kosong berikutan kehilangan kelayakan Adunnya yang melanggari Undang-undang Tubuh Kerajaan Kedah pada Ogos tahun lalu.

0 comments: